DODANIE ZDARMA NAD 30 EUR V RÁMCI SR!

RECEPT: Malinovo – čokoládová torta

Ingrediencie: (množstvá sú dané pre 20cm okrúhlu formu)

Maslové piškoty – 3ks:
– 160 g mäkké maslo
– 160 g práškový cukor
– 160 g vajcia (cca. 3 vačšie vajcia)
– 125 g hladká múka
– 35 g kakaový prášok
– podľa vkusu môžete pridať do cesta aj drvené oriešky, alebo kakaové bôby

Mousse:
– 110 g mlieko
– 2 žĺtky
– 2 plátky želatíny (4 g)
– 100 g horká čokoláda
– 100 g mliečna čokoláda
– 200 g smotana na šľahanie

Málinový džem – medzi vrstiev a na povrch:
– malinové pyré (pripravila som z 500g čerstvých malín)
– 100 g cukor
– pektín, alebo 2ks plátkovej želatíny

Ako ozdobu som pripravila mačacie jazýčky z bielej čokolády. 

Príprava:

Maslové piškoty: mäkké maslo vyšľahám s práškovým cukrom v mixéry. Následne pridám vajcia, múku, kakaový prášok a drvené oriešky. Rozohriem rúru na 180 stupňov. Vzniknutú masu rozdelým na 3 časti, nakreslým 3 kruhy s priemerom 20cm na papier na pečenie a natriem masu na papier. Následne ich vložím do rúry a pečiem cca. 10 minút. Piškoty narežem na veľkosť formy a nechám vychladnúť. 

Čokoládový mousse: Želatínové plátky vložím do studenej vody. Žĺtky spracujem s mliekom a na miernom ohni pri stálom miešaní zahustím. Pridám zmäknuté plátky do masy, následne aj kúsky horkej aj mliečnej čokolády. Nechám aby sa masa vychladila. Popritom vyšľahám šľahačku a primiešam do masy. 

Malinový džem: Maliny premixujem, prevarím, následne pridám cukor a zmäknuté želatínové plátky. Nehám, aby sa vychladil.

Keď je všetko hotové tak začneme poskladať tortu. Na spodok tortovej formy dám piškotovú vrstvu ktorú potriem malinovým džemom, následne nalejem čokoládovým krémom. Urobím tak 2x. Na povrch uložím poslednú piškotovú vrstvu a zalejem malinovým džemom. Tortu dám do chladničky na min. 5 hodín. 

Ozdobujte podľa vášho vkusu 🙂

Dobrú chut prajem.

Katka

Blog Súvisiace články
This site is registered on wpml.org as a development site.